Trädgårdsservice göteborg

Trädgårdsservice kungsbacka

Som husägare finns det en mängd med otrevliga och ofta lite smått dyra överraskningar. Kanske visste du om att man någon gång förmodligen behöver dränera sitt hus eller kanske kom det som en total överraskning när källaren behövde tömmas på vatten efter de senaste dagarnas skyfall. Att dränera sitt hus kan vara avgörande för om det blir en översvämning eller inte, men om färgen börjar flagna, det luktar unket eller om det börjar synas fettfläckar på källarväggen så kan det absolut vara dags att börja dränera.

Vad betyder att dränera?

Konstanta attacker från vatten och lerjord mot husgrunden kan skapa fuktskador. Genom att man tar bort lerjorden som kan finnas runt husgrunden och istället ersätter den med grus så kommer bland annat både smältvatten och regnansamlingar smälta bort i en mycket raskare takt, detta innebär i sin tur mindre risk för skador på fastigheten. Att ersätta lerjord med grus är dock inte det enda sättet man kan undvika skador på fastigheten med. Rännsten, platonmattor eller att använda stenkista är andra metoder på dränering. Enkelt tänkt så innebär en dränering helt enkelt att leda bort vatten från din fastighet och vidare till en plats där det inte orsakar några skador.

Läsa: Vem får egentligen fälla träd? Vad bör tänkas på?

Det finns en mängd olika företag över hela landet villiga att ta sig an ett dräneringsarbete och där dränering Göteborg är en av många. Att försöka dig på att dränera hemma själv är inte att rekommendera utan det bör främst utföras av en fackman då det finns tillfällen där ras har uppstått. Det är dock värt att läsa på och vara lite kunnig då det är ett relativt dyrt projekt och det kan löna sig att känna till de mer specifika stegen i hur en dränering går till.

Genomförandet

Först och främst är det viktigt att ta in så många offerter som möjligt, att jämföra olika priser och vad som även ingår i offerten är såklart A och O. Det är viktigt att känna sig bekväm med entreprenören men även att kunna ställa frågor om man känner sig osäker. En bra entreprenör ska kunna ge dig utförliga svar utan att du ska känna dig dumförklarad. Markarbeten Göteborg ger dig mängder av olika förslag på hur arbetet ska fortlöpa om du är baserad på västkusten medan en enkel Googling kan ge dig andra om du är baserad någonstans i övriga landet.

Härefter startar själva grävningen och det allra vanligaste är att man gräver upp på en eller högst två sidor i taget då stabiliteten i huset annars kan påverkas. En geotextilduk läggs sedan ned som i sin tur fungerar som ett underlag för dräneringsrör och för grus. Dräneringsröret läggs på duken och fuktisolering läggs på utsidan av källarväggen eller på grunden av huset. Det sista steget är att fylla på dräneringsdiket med grus igen och därefter är din dränering klar. Genom dessa steg har det skapats en naturlig väg för vattnet att rinna bort ifrån huset och ett torrt hus utan fuktskador är förhoppningsvis ett faktum.

Vem får egentligen fälla träd_ Wefix Trädfällning