Trädgårdsservice göteborg

Trädgårdsservice kungsbacka

Detta är Karin Bengtsson på Sålanda Trädgård som ger oss på We Fix en hel del uppdrag. Karin är en mycket skicklig trädgårdsarkitekt vilket innebär att hon ritar och designar hela eller delar av trädgårdar. Hon älskar verkligen allt som har med trädgård att göra och ser den som en källa till både roligt jobb och härlig avkoppling. Att tex. rensa ogräs är något som får henne att släppa all stress och bara vara, säger hon.

Karin kommer egentligen ifrån en bakgrund inom Logistik och intresset för trädgård startade först när hon och hennes man Nicola skulle bygga hus för nästan 10 år sedan. När hon insåg att deras tomt nästan bara bestod av lera bestämde hon sig för att ta tag i saken själv och började läsa allting hon fick tag på gällande trädgård. Detta ledde sedan till och hon utbildade sig till diplomerad trädgårdsarkitekt på Trädgårdsakademin.

När Karin får uppdraget att designa en trädgård ber hon först om en tomtkarta och lite foton på trädgården. Sedan åker hon ut till kunden för att känna in trädgården och för att lära känna ägarna. ”Det är alltid viktigt att förstå vad kunden vill använda sin trädgård till och hur just deras drömträdgård ser ut!” säger hon. Under mötet växer ett gestaltningsförslag fram. Hon gillar att skissa på plats så att kunden kan se vad hon gör och hur hon tänker gå vidare i den kreativa processen. Efter mötet arbetar Karin vidare med att konvertera skissen till en skalenlig ritning.

Det bästa med arbetet tycker Karin är att den ena dagen inte är den andra lik. Det är också roligt att vara ute på plats hos kunden ibland för att se hur arbetet fortlöper. ”Att få hjälpa människor att förverkliga sina trädgårdsdrömmar är det roligaste jag vet!” säger hon.

Karin tycker om att experimentera i sin egen trädgård och hon odlar mycket där. Trädgården blir egentligen aldrig ”färdig” då hon ständigt håller på att förändra och förbättra den.

Något som inte alla vet om Karin är att hon flyttade till Italien när hon var 18 år. Hon stannade i 5 år och jobbade då med Logistik och Sjöfart. I Italien hittade hon kärleken i Nicola som hon idag är gift med. De har tre barn tillsammans som är 14, 12 och 10 år gamla. Karin ville egentligen bo kvar i Italien men Nicola ville till Sverige. Det blev en kompromiss istället då de åker tillbaka varje år!

Hör gärna av er till oss på We fix, (010-3300640) eller direkt till Karin på Sålanda Trädgård, (0707-220904), så hjälper hon er att designa er trädgård precis så som ni vill ha den till ett fördelaktigt pris.

Läs mer på www.salanda.se