Trädgårdsservice göteborg

Trädgårdsservice kungsbacka

Karin är en av våra duktiga underleverantörer och driver företaget Sålanda Trädgård. Karin ritar och designar trädgårdar som sedan vi på We Fix anlägger. Här berättar Karin om hur du kan förbereda din trädgård inför våren.

-Våren är äntligen på väg och trädgården börjar vakna ur sin vinterdvala. Nu är det dags att klippa ner fjolårets nedvissnade perenner. Vänta gärna lite med prydnadsgräsen tills du ser att de vaknat till och fått nya små skott. Om man klipper ner prydnadsgräs för tidigt riskerar väta att komma ner i rotsystemet som då lätt tar skada och i värsta fall ruttnar.

En del häckar kan med fördel klippas nu, tex aronia, måbär och liguster. Se upp att inte beskära buskar eller träd som blöder när saven står högt, exempelvis körsbär och avenbok. Dessa beskär man istället under perioden Juli/Augusti/September även kallad JAS.

Många sorters ogräs växer även under hösten och milda vintrar. Det lönar sig att ta ett krafttag mot ogräset redan i början av säsongen så det inte hinner växa till sig och få fäste.

Passa på att ge växterna en giva gödsel efter att du rensat i rabatterna, du vill ju inte gödsla ogräset. Kogödsel fungerar i de flesta fall, men surjordsväxter som tex magnolia, rhododendron och amerikanska blåbär vill ha rhododendrongödsel som inte höjer PH-halten i jorden.

Sedan är det bara att luta sig tillbaka, ta en kopp kaffe i solen och njuta av att våren äntligen är på väg!